44-jarige Rebellin klopt Nibali in sprint van Coppa Agostini

Print
44-jarige Rebellin klopt Nibali in sprint van Coppa Agostini

Foto: BELGAIMAGE

Davide Rebellin (CCC Sprandi Polkowice) heeft de Coppa Agostoni (Ita/1.1) op zijn naam geschreven. De 44-jarige Italiaan klopte na 198,2 kilometer van Monza naar Lissono in een sprint met twee Vincenzo Nibali. Niccolo Bonifazio werd derde op enkele lengtes.

Wielrennen op Sportwereld.be

Net zoals in België (tijdens de GP van Wallonië), was er ook in Italië sprake van echt hondenweer en het duurde bijna een uur vooraleer de ontsnapping van de dag tot stand kwam. David Ballerini, Stefan Schumacher, Lukas Pöstlberger, Gianfranco Zilioli, Mattia Pozzo, Miguel Benito, James Tomio en Rafal Andriatio reden weg uit het peloton.

Finaal bleven enkel Zilioli nog voorop. Uit het uitgedunde peloton, het regenweer en de vele valpartijen zorgden voor heel wat opgaves, sprong Vincenzo Nibali, voor het eerst weer aan de slag na zijn uitsluiting in de Vuelta, weg. Hij kreeg Rebellin en ploegmaat Scarponi met zich mee. De bonus van het trio liep snel op tot 1 minuut op 20 km van het eind. Scarponi moest lossen in het slot, het peloton kwam nog dicht, maar te laat. In de sprint bleek Rebellin de snelste van de twee.

Het is voor de Italiaan zijn tweede overwinning van het seizoen. Eerder won hij een rit in de Ronde van Turkije (2.BC).