Moeskroen-Péruwelz trekt klacht tegen Cercle Brugge en Lierse in

Print
Moeskroen-Péruwelz trekt klacht tegen Cercle Brugge en Lierse in

Foto: Photo News

De burgerlijke rechtbank van Doornik heeft woensdagmorgen laten weten dat de zaak Moeskroen-Péruwelz versus de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), Cercle Brugge, Lierse en het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) is uitgesteld. De zaak zal hernomen worden op 21 oktober om 10u45. “Het gaat over een reglement van procedurele vergoedingen, want de klacht is intussen ongegrond”, liet de advocaat van de Henegouwse club weten. Die vroeg het uitstel aan om de conclusies van zijn collega’s te kunnen onderzoeken.

Moeskroen had eind vorig seizoen een procedure ingesteld voor de burgerlijke rechtbank van Doornik tegen de Belgische voetbalbond, Cercle Brugge, Lierse en het BAS. Het beroep was een antwoord op het beroep van de twee gedegradeerde clubs (Lierse en Cercle Brugge). Zij betwistten de toekenning van een licentie aan Moeskroen op 8 april door de Pro League en vroegen de uitsluiting van Moeskroen.

In mei 2015 stelde het BAS Moeskroen in het gelijk, hetgeen betekende dat ‘les Hurlus’ de licentie mocht behouden en mocht starten aan het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League.

De Henegouwers hebben nu beslist hun klacht in te trekken en hun eis om een schadevergoeding van één miljoen euro te laten vallen. De andere partijen in de zaak willen op hun schadeloos gesteld worden voor de procedurekosten. De zaak zal behandeld worden op 21 oktober.