Goffin: ‘Mooie kans om finale Davis Cup te halen’

Print
Goffin: ‘Mooie kans om finale Davis Cup te halen’

Foto: BELGA

David Goffin (ATP 15) zal het speerpunt zijn van de Belgische ploeg, die van vrijdag tot zondag Argentinië ontvangt in de halve finales van de Davis Cup. ‘Het is een mooie kans om de finale te halen’, liet de Belgische nummer één woensdag weten op een persconferentie.

De Belgen zijn in die halve finales geraakt door titelverdediger Zwitserland en Canada uit te schakelen. In de eerste ronde werd de maat genomen van een gehandicapt Zwitserland, dat op dat moment sterspelers Federer en Wawrinka moest missen door blessures. Ook in de kwartfinales ontmoette België met Canada een tegenstander die kreunde onder de afwezigen. De Canadezen misten met Raonic en Pospisil eveneens hun twee sterkste spelers.

‘We hebben zeker een beetje geluk gehad, maar blessures horen nu eenmaal bij het tennis. Wij waren zelf steeds voltallig. We zitten nu in de halve finale en dit is een mooie kans om de finale te bereiken. We gaan alles geven om achteraf zeker geen spijt te kunnen hebben’, aldus David Goffin.

In de afgelopen US Open moest Goffin opgeven in zijn wedstrijd in de derde ronde tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut, als gevolg van een maagontsteking. Die is alleszins verleden tijd, verzekert de Luikenaar. ‘Ik heb vier à vijf dagen gerust na de US Open, en maandag heb ik de training hernomen zonder enige reactie.’

België heeft ervoor gekozen de wedstrijden af te werken op greenset (hardcourt). ‘De ondergrond is perfect, niet te snel, met een lage terugslag. Dat ligt ons, en als het de Argentijnen niet zou liggen, des te beter’, aldus Goffin.

Het is voor het Belgisch Davis Cup-team van 1999 geleden dat nog eens de halve finales werd bereikt. Toch voelt Goffin geen extra druk. ‘Er is bij iedere ontmoeting druk. We gaan proberen ons beste tennis te spelen en deze wedstrijd te winnen. We zijn er allemaal klaar voor.’