"Buren zonder muren" in de Belingstraat

Print
"Buren zonder muren" in de Belingstraat

Foto: gerda nickmans

Brustem

Sint-Truiden - Na lange tijd was er opnieuw een buurtfeest in de Belingstraat in Brustem, en dat dankzij een wedstrijd van supermarkt Albert Heijn die gewonnen werd door een bewoonster van de straat.

“Ik heb de mooiste herinneringen aan mijn kindertijd als ik terugdenk hoe ik opgegroeid ben in een straat met “buren zonder muren”, zo begon mevrouw Lenaerts-Wouters uit de Belingstraat haar enthousiast verhaal. “Hier in onze straat was dat enigszins anders, want tot vorige zondag kende ik de meeste mensen alleen maar van een vluchtige groet. Het gewonnen buurtfeest ter waarde van 750 euro bracht daar gelukkig verandering in."
Een klein comité nam het initiatief om dat geld nuttig te besteden en stelde zich tot doel de buren beter te leren kennen en wat gezelligheid in de straat te brengen. Na een eerste contact met de bewoners bleken de meesten laaiend enthousiast.

Op 13 september zou het buurtfeest plaatsvinden van 15 uur tot 19 uur. Er werd gekozen voor een aperitief, hamburgerbroodjes, héél veel drank, koffie en wat zoets. Voor tafels werd er gezorgd en ieder zou zijn eigen versierde stoel meebrengen. Alles werd samen opgebouwd en achteraf spontaan door iedereen opgeruimd.
Het werd een fantastische ontmoeting, zelfs de zon was - ondanks de voorspelde regen - van de partij. De vijftig aanwezigen kregen hun naam opgespeld, want velen hadden elkaar nog nooit echt ontmoet, het ijs was direct gebroken. Dankzij de gemeente werd de anders vrij drukke straat verkeersvrij gemaakt en konden de kinderen naar hartenlust fietsen, skaten, kasteelspringen, kortom: genieten. Dat het voorziene einduur serieus overschreden werd, bewijst dat het een gezellige boel was.
Om het afscheid wat minder pijnlijk te maken, stelden de mannen van het gezelschap voor om een nieuwjaarsdrink te organiseren. Iedereen kijkt er al naar uit, hopelijk is een mooie traditie opnieuw in ’t leven geroepen!

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio