Vader van in brand omgekomen kinderen gearresteerd

Print
Vader van in brand omgekomen kinderen gearresteerd

Drie kinderen en twee volwassenen kwamen om het leven bij de brand. Foto: BELGA

De vader, die sinds 22 juni spoorloos was na een dodelijke brand in Marchienne-au-Pont, is teruggevonden. De man, Gaëtan M., werd opgepakt nabij de bossen van Beaumont, waar hij zich sinds de brand schuilhield. Bij de brand kwamen drie kinderen en twee volwassenen om het leven.

De man, die meer dan drie maanden spoorloos was, werd opgemerkt door een jachtopziener in Beaumont. De opziener verwittigde de politie en Gaëtan M. werd opgepakt. De verdachte verklaarde dat hij na de brand naar Frankrijk was gevlucht maar dat hij twee maanden geleden terugkeerde naar België. Sindsdien leefde hij in zijn auto nabij het bos. De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter die zijn aanhouding bevestigd. Vrijdag verschijnt hij voor de raadkamer in Charleroi. Gaëtan M. ontkent iets te maken te hebben met de woningbrand.

Vuurzee

Na het blussen van de zware woningbrand in de Rue de Zone in Marchienne-au-Pont was de balans bijzonder zwaar: de oma, moeder en drie kinderen liet het leven. Alleen een meisje van vier jaar overleefde de vuurzee dankzij de snelle reactie van haar moeder. Van de vader, Gaëtan M. was geen spoor en de politie startte een onderzoek.