Food

Brusselse kok schrijft kookboek voor senioren

Print
Brusselse kok schrijft kookboek voor senioren

Foto: David Rozing/Hollandse Hoogte

Glenn Van Gerwen, kok en eigenaar van het Brusselse restaurant Chef op Bestelling heeft een kookboek voor senioren uitgebracht. Met ‘Seniorenkookboek. Recepten voor een leven lang smaak’ wil hij inspelen op de culinaire behoeften van deze leeftijdsgroep.

‘We worden steeds ouder, blijven langer gezond en kunnen zelfstandig blijven wonen maar dat brengt enkele uitdagingen met zich mee waaronder de juiste voeding’, zegt Van Gerwen. ‘Niet alleen obesitas maar ook ouderdomsondervoeding komt steeds meer voor. Senioren worden ook vaak geconfronteerd met vermindering van smaak, beperking van de mobiliteit en budget. Bovendien speelt het idee dat het niet de moeite is om alleen voor zichzelf te koken.’

Om de zelfredzaamheid van ouderen op culinair vlak te stimuleren, presenteert Gerwen in zijn ‘Seniorenkookboek’ een reeks gerechten die beantwoorden aan de veranderde voedingsbehoefte en smaakbeleving van ouderen. ‘Door hun eenvoud kunnen ze bovendien door iedere senior bereid worden’, zegt Van Gerwen. Door enkel te werken met eenvoudige, makkelijk te verkrijgen ingrediënten houdt de auteur daarnaast ook rekening met de beperking van het budget en mobiliteit.

Niet te missen