Zelfs Beckenbauer gelooft in titelkansen van Dortmund

Print
Zelfs Beckenbauer gelooft in titelkansen van Dortmund

Adnan Januzaj speelt bij Borussia Dortmund Foto: AFP

Na de perfecte seizoensstart van Borussia Dortmund gelooft de Duitse voetballegende én erevoorzitter van Bayern München Franz Beckenbauer dat Dortmund tot het einde zal meestrijden voor de prijzen in de Bundesliga. Dat zei ‘Der Kaiser’ woensdag in een interview aan het Duitse dagblad Bild.

Dortmund kende vorig jaar een heel moeilijk seizoen en haalde ternauwernood Europees voetbal.

Onder de nieuwe trainer Thomas Tuchel maakten de ‘Borussen’ een perfecte start en staan ze na vier wedstrijden aan de leiding met het maximum van de punten.

‘Dortmund is terug met het snel omschakelingsvoetbal van tijdens hun kampioenenjaren (2011 en 2012). Ze beschikken over het potentieel om met Bayern mee te strijden voor de titel tot het einde’, zei Beckenbauer, die recent zijn 70ste verjaardag vierde.

Een spannende titelstrijd zal volgens Beckenbauer goed zijn voor het Duitse voetbal, al hoopt hij wel op een nieuwe titel voor de Beierse club. De afgelopen drie seizoen won Bayern telkens de titel.

Ondanks de komst van Douglas Costa en Arturo Vidal, die de coach van Bayern München Pep Guardiola meer mogelijkheden biedt, kijkt Beckenbauer toch uit naar de terugkeer van de geblesseerden Robben en Ribéry.

Dortmund en Bayern staan op 2 oktober tegenover elkaar in de Allianz Arena in München.

Woensdagavond neemt Bayern het op tegen het Griekse Olympiakos in de Champions League. Dortmund moet een dag later aan de bak in de Europa League tegen het Russische Krasnodar.