België stoomt spelers klaar voor halve finales Davis Cup tegen Argentinië

Print

Het Belgische tennis speelt dit weekend een van zijn belangrijkste wedstrijden met de halve finale in het Davis Cup tegen Argentinië in Vorst Nationaal. België speelde voor het laatst een halve finale in 1998, toen het door Frankrijk werd gewipt in Pau.

David Goffin (ATP 15) leidt de Belgische selectie die daarnaast ook nog uit Steve Darcis (ATP 64), Ruben Bemelmans (ATP 87) en Kimmer Coppejans (ATP 105) bestaat. Zij zullen het opnemen tegen de Argentijnen Leonardo Mayer (ATP 39), Federico Delbonis (ATP 65), Diego Schwartzman (ATP 68) en Carlos Berlocq (ATP 137).

De kapitein van het Belgische team, Johan Van Herck, gelooft in de kansen van zijn ploeg. ‘Na de US Open was het belangrijk om goed te recupereren en te trainen om de ondergrond gewoon te worden’, zei Van Herck, die in 1999 als speler deel uitmaakte van de Davis Cup-ploeg.

Wie speelt blijft geheim

Iedere speler kreeg een individueel voorbereidingsprogramma. ‘De bedoeling is om de spelers klaar te hebben tegen de dag van de match.’

Van Herck zegt al te weten wie hij vrijdag wil opstellen, maar houdt die namen nog voor hem. ‘We zullen zien hoe het vrijdagavond staat, want er spelen verschillende factoren mee’, aldus de Belgische kapitein.

De wedstrijden zullen worden gespeeld op een hardcourt-ondergrond (greenset). Vrijdag vinden de twee eerste enkelwedstrijden plaats, te beginnen om 14 uur. Het dubbelspel wordt zaterdag om 16 uur gespeeld. De laatste twee enkelwedstrijden staan zondag vanaf 14 uur geprogrammeerd.

De loting vindt donderdagmiddag plaats in het stadhuis van Brussel.