Sloveen op weg naar wereldtitel in MX2, comeback Cairoli in MXGP

Print
Sloveen op weg naar wereldtitel in MX2, comeback Cairoli in MXGP

Foto: Photo News

De Sloveen Tim Gajser (Honda) en de Let Pauls Jonass (KTM) strijden zaterdag in de laatste Grote Prijs van het seizoen in Glen Helen (VS) om de wereldtitel in de MX2.

Na een mager deelnemersveld op de vorige GP in Mexico, zowel in de MXGP als in de MX2, zal de wedstrijd in Glen Helen beter beantwoorden aan de criteria van een echte Grote Prijs voor het wereldkampioenschap. Glen Helen ligt gesitueerd aan de westkust vlakbij San Bernadino en op een honderdtal kilometer van Los Angeles.

In de MXGP zal de wereldkampioen van vorig seizoen, Antonio Cairoli, zijn comeback maken na een blessure. Hij mag het direct opnemen tegen Romain Febvre, de nieuwbakken wereldkampioen in de MXGP. Opvallende deelnemer in de MXGP is Christophe Pourcel, een oud-wereldkampioen van de MX2. Jérémy Van Horebeek is de enige Belg aan de start in de MXGP.

In de MX2 ligt de focus op het Sloveens-Letse duel Tim Gajser-Pauls Jonass. Gajser heeft op dit moment 18 punten voorsprong in de WK-stand. Julien Lieber en Brent Van Doninck zullen de Belgische kleuren verdedigen in de MX2.