Food

Wim Ballieu pareert kritiek op 'dure gehaktballen'

Print
Wim Ballieu pareert kritiek op 'dure gehaktballen'

Foto: pn

Wim Ballieu, de televisiekok die de gehaktbal opnieuw hip maakte, reageert via Facebook op een klant die de gerechten in zijn restaurant 'Balls & Glory' te duur vinden. 'Net zoals 4 euro voor een t-shirt voor niemand eerlijk is, kost echt eten geserveerd door echte mensen in een echte lifestyle en een echte solidaire samenleving nu eenmaal al snel 12 euro', schrijft hij.

'Ik sta heel erg open voor kritiek', zegt Ballieu, 'Als klanten mij laten weten dat ze de gehaktballen liever warmer of fijner gemalen willen, hou ik daar rekening mee. Maar je moet redelijk blijven, alles heeft zijn prijs. Wij hebben er heel erg over nagedacht hoe we, ondanks de witte kassa, toch zo efficiënt mogelijk kunnen werken. Zo laten we mensen bestellen als ze binnenkomen, zodat we één iemand minder nodig hebben in de zaal die dan mee de gehaktballen kan maken. We draaien elke euro twee keer om zodat mensen toch aan een mooie tafel kunnen zitten, een leuk muziekje kunnen horen en vriendelijk bediend worden zonder te besparen op de kwaliteit van het eten '

De Facebookpost van de kok wordt ondertussen gretig leuk gevonden en gedeeld, vooral door mensen uit de horecasector. 'We zijn misschien wat verwend door de Ikea's en de Zara's en de McDonald's van deze wereld, waardoor we het onmogelijke verwachten', zegt hij. 'De boeren zijn vorige week nog op straat gekomen omdat ze hun varkensvlees met verlies moeten verkopen. We mogen onze origine niet uit het oog verliezen: we hebben zo'n rijke eetcultuur, die mogen we niet verloochenen. Maar dat kan alleen als mensen er een eerlijke prijs voor willen betalen'.

 

 

Ik kan tegenwoordig goed kritiek verdragen, maar zeg me aub niet dat 12 euro "very expensive" is... Net zoals 4 euro...

Posted by Wim Ballieu on Wednesday, September 16, 2015

Niet te missen