24 uur tegen kanker start met Levensloop Lommel op 19 en 20 september

Print
Lommel - Op 19 en 20 september bijt het vrijwilligerscomité Lommel van Stichting tegen Kanker samen met de stad Lommel de spits af van de Levensloop herfstcampagne. Ze organiseren hun derde Levensloop in sportpark De Soeverein. Daarna volgen Tessenderlo (26 en 27/09), Sint-Truiden (3 en 4/10) en Genk (17 en 18/10).

Geëngageerde vrijwilligers zetten er belangeloos hun schouders onder het evenement Levensloop van Stichting tegen Kanker. Zij geven de Vechters, mensen die ooit de diagnose van deze vreselijke ziekte te horen kregen, een signaal dat ze er niet alleen voor staan en zamelen fondsen in die Stichting tegen Kanker integraal inzet in de strijd tegen kanker.

Meter Katrien De Ruyscher
Wij zijn heel blij dat Katrien De Ruyscher, actrice uit o.a. 'Thuis' bereid is om als meter mee haar schouders onder onze organisatie te zetten.
Doe mee met Levensloop in Limburg en help Stichting tegen Kanker om levens te redden – www.levensloop.be.
Levensloop is een manier voor een lokale gemeenschap om samen actief te strijden tegen kanker. De opbrengst die de vrijwilligers van een Levensloop inzamelen, gaat integraal naar de strijd tegen kanker. Zonder vrijwilligers en deelnemende teams is het evenement onmogelijk. Zij zijn de drijvende kracht.

Wat is Levensloop?
Levensloop is een feestelijk evenement voor alle leeftijden, waarbij het gemeenschapsleven van een stad of gemeente 24 uur lang al wandelend of lopend in actie komt tegen kanker. Het is een aflossing in teamverband, die symbool staat voor de strijd die patiënten dag en nacht leveren. Tijdens Levensloop staat solidariteit met de Vechters (patiënten of ex-patiënten) en hun familie en vrienden centraal. Het evenement wordt helemaal gedragen door vrijwilligers die patiënten en naasten een hart onder de riem willen steken.
Alle opbrengst van Levensloop gaat integraal naar Stichting tegen Kanker.

Vieren, herinneren, strijden
Een Levensloop begint officieel na het eerste sleutelmoment: de Openingsceremonie. De Vechters leggen de eerste ereronde af en worden daarbij vergezeld door alle mensen die hen ondersteunen in hun strijd. Een tweede sleutelmoment, meestal bij valavond, is de Kaarsenceremonie. Iedereen kan een papieren kaarsenzakje kopen waarop men een persoonlijke boodschap schrijft of tekent. Deze lantaarns worden aangestoken langs de piste bij het vallen van de nacht. Ze zijn bedoeld om de mensen die overleden zijn aan de gevolgen van kanker te herdenken, maar ook om mensen te steunen die momenteel tegen de ziekte vechten. Het derde en laatste sleutelmoment is de Slotceremonie op het eind van de 24 uren. Tijdens de Slotceremonie loopt iedereen samen een laatste ereronde om de mensen die Levensloop mee mogelijk maakten in de bloemetjes te zetten. Tussen de sleutelmomenten wisselen teamleden elkaar al wandelend of lopend af op het parcours, waarlangs de teams acties voeren in hun eigen kraampjes om de vechters, deelnemers en het initiatief extra te ondersteunen. Op het centrale plein loopt continu animatie.
Kanker raakt ons allemaal
We kennen allemaal wel iemand die geconfronteerd wordt of werd met kanker. Uit recente cijfers van het Nationaal Kankerplan blijkt dat er jaarlijks meer dan 70 000 nieuwe gevallen van kanker bijkomen. Concreet betekent dit dat er dagelijks 179 mensen in België te horen krijgen: “U hebt kanker”. Jammer genoeg evolueren deze cijfers in stijgende lijn. Toch is er ook goed nieuws, want de mortaliteit daalt jaarlijks bij mannen met -2.2%, bij vrouwen met - 1.1% en het meest spectaculair bij kinderen met - 3%. (bron Nationaal Kankerplan). Dat hebben we te danken aan de vooruitgang van het wetenschappelijk onderzoek en daarom is steun aan wetenschappelijk onderzoek de voornaamste prioriteit van Stichting tegen Kanker, naast sociale dienstverlening en informatie over en preventie van kanker.

Levensloop in Limburg
Dit jaar is er een unieke samenwerking tussen de vijf Limburgse Levenslopen. Het Levensloopvuur dat bij de openingsceremonie in Hasselt werd aangestoken is onderweg naar Lommel en zal daarna naar Tessenderlo, Sint Truiden en Genk reizen. Hier zal tijdens de slotceremonie het gezamenlijk slotbedrag van Levensloop Limburg bekend gemaakt worden.
Meer info: www.levensloop.be

Meedoen als vrijwilliger? Als Vechter? Als sponsor?
Je kan je nog steeds inschrijven om mee te doen met Levensloop Lommel. Dit kan als vrijwilliger, als vechter en als sponsor. Je kan hiervoor contact nemen met Rudi Colson, voorzitter vrijwilligersorganisatiecomité Levensloop Lommel (rudi.colson3@telenet.be)- Voor meer info en om je in te schrijven kan je ook steeds terecht op de website: www.levensloop.be

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio