Beauty

Deze make-up past het best bij je ogen

Print
Deze make-up past het best bij je ogen
De Britse visagiste Davinia Fermi, die in haar vijftienjarige carrière al samenwerkte met topmodellen Kate Moss en Gisele Bündchen, weet als geen ander welke make-up de vorm van je ogen het meest flatteert. Dankzij haar tips haal je het beste uit je blik.

Amandelvormige ogen
Deze vorm kan veel make-upstijlen aan, maar Davinia Fermi heeft een sterke voorkeur voor een cateye omdat deze techniek de symmetrie van de ogen beklemtoont

Grote ogen
Grote ogen zijn volgens de make-upartieste een troef, maar je moet voorkomen dat ze nog groter gaan lijken. Ze adviseert om de klemtoon op het bovenste ooglid te leggen en voor een dunner potloodlijntje te kiezen onder het oog. Harde lijnen accentueren de vorm van je oog, dus je kan deze het best vervagen door er met een borstel of vinger over te wrijven.

Kleine ogen
Kleine ogen lijken groter als je een wit potlood of kleurrijke liner gebruikt aan de binnenrand. Ook het aanstippen van de binnenste ooghoek helpt om de ogen optisch te vergroten, net als oogschaduw die het felst wordt aangebracht aan de buitenkant van beide oogleden. Werk af met valse, gekrulde wimpers voor het beste resultaat.

Zware oogleden
Welke kleur oogschaduw je ook gebruikt: het is een goed idee om de tint aan de boven- en onderkant van de binnenste ooghoeken aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat je de kleur effectief ziet als je ogen geopend zijn. De vorm van je wenkbrauw speelt hier ook een grote rol: zorg voor een zo klein mogelijke wenkbrauwboog. Een grote boog, accentueert zware oogleden.

Ogen dicht bij elkaar
Beide ogen hebben highlights nodig in de binnenste ooghoeken, die creëren de illusie dat je ogen verder uit elkaar staan. Dus: metallic of lichte kleuren gebruik je aan de binnenste ooghoeken, donkere kleuren horen op de buitenkant van de oogleden te komen om deze zo visueel te verlengen. Valse wimpers breng je in dit geval ook het best aan op de buitenkant van de oogleden.

Alle oogvormen
Er is ook een techniek die bij iedere vrouw past, ongeacht de vorm van haar ogen. Met een subtiele smokey eye in zachte tinten - denk aan groen, bruin en metallics in plaats van zwart - zit je volgens Davinia altijd goed.

Niet te missen