Celebs

Nieuwe job voor Francesca Vanthielen

Print
Nieuwe job voor Francesca Vanthielen

Ballet Vlaanderen verwelkomt voor het seizoen 2015-2016 drie nieuwe dansers. Bij de administratieve diensten versterkt Francesca Vanthielen het team als halftijds balletinspiciënt. Dat meldt het gezelschap vrijdag.

Artistiek directeur Sidi Larbi Cherkaoui en adjunct artistiek directeur Tamas Moricz verwelkomen drie nieuwe dansers. De Amerikaanse Drew Jacoby komt bij het gezelschap als principal.

In het corps de ballet zijn de Finse Emmi Pennanen en Alexander Burton uit Canada nieuwe elementen. Ichika Maruyama en Brent Danneels, die vorig jaar stagiaire waren, hebben een contract gekregen in het corps de ballet. Dat brengt het aantal dansers bij Ballet Vlaanderen op 48, uit 17 verschillende landen.

TV-presentatrice en actrice Francesca Vanthielen wordt halftijds balletinspiciënt, een functie waarbij ze het toezicht houdt over de rekwisieten en licht- en geluidseffecten op het podium. ’Dankzij deze schitterende opportuniteit kan ik mijn passie voor dans vertalen in een professionele bijdrage om het Ballet (in Vlaanderen) nòg sterker te maken’, aldus Francesca Vanthielen. Eén dag per week zal ze actief zijn bij Ballet Vlaanderen, zo wordt vernomen.

2015-2016 wordt het eerste seizoen onder de artistieke leiding van Sidi Larbi Cherkaoui en Tamas Moricz. Het seizoen start vrijdag 18 september met de elfde editie van Choreolab, gevolgd door de mixed bill van Manen / Cherkaoui (22 oktober-18 december), een nieuwe Notenkraker van choreograaf Demis Volpi (24 januari-14 februari 2016), Doornroosje (23 maart-17 april) en als afsluiter Ravel (28 mei-25 juni).

(belga)

Niet te missen