Goed nieuws van onfortuinlijke Kris Boeckmans: 'Hallo wereld'

Print
Goed nieuws van onfortuinlijke Kris Boeckmans: 'Hallo wereld'

Foto: Belga

Het gaat steeds beter met Kris Boeckmans. De 28-jarige renner van Lotto-Soudal lag verscheidene dagen in een kunstmatige coma na een ware doodsmak in de Vuelta. Hij kwam echter weer bij bewustzijn en is sinds vrijdag ook weer in België. Vannacht gaf hij ook op Twitter weer een teken van leven.

Wielrennen op Sportwereld.be

'Hallo wereld! Bedankt voor alle mooie berichten en steun. Het was een van mijn zwaartse ritten ooit maar ik haalde het! #GeefNooitOp'

Zijn bericht werd meteen door zijn vele volgers op gejuich onthaald, waaronder ook veel collega-renners.

Nog een lange weg...

De 28-jarige Boeckmans kwam eind augustus erg zwaar ten val in de achtste etappe van de Vuelta en lag sindsdien op de afdeling intensieve zorgen van een ziekenhuis in Murcia. Vorige week vrijdag werd hij gerepatrieerd met het vliegtuig naar een Belgisch ziekenhuis.

De sprinter liep bij de val zware blessures op: een aangezichtstrauma met meerdere breuken, een hersenschudding, drie ribfracturen, een klaplong, bloed en een scheur in de long en vocht rond de long. Dag per dag werd bekeken wanneer de kunstmatige coma waarin hij gehouden werd, afgebouwd kon worden en donderdagavond vorige week kwam er positief nieuws en werd gemeld dat hij uit coma was ontwaakt.

Boeckmans wacht nu een lange revalidatie. Zijn ribfracturen zullen op een natuurlijke manier moeten genezen. Ook de longletsels zullen de nodige tijd nodig hebben om verder te evolueren. De breuken in het gezicht zullen na overleg en analyse in België chirurgisch behandeld worden.