De Kleine Ontdekker bezoekt het Noodasiel

Print

Heeserbergen

Lommel - Op onze school is het belangrijk dat kinderen veel zien en zodoende ook veel leren. Vandaar dat de lieveheersbeestjes een bezoek brachten aan het Noodasiel van Lommel.

Eerst kregen we een uitleg over hoe een asiel werkt en welke dieren ze opvangen. We leerden dat er mensen zijn die hun dieren zomaar dumpen als er teveel zorgen zijn voor het beestje.
Toen nam een dame ons mee om naar de poezen te kijken. Ze zaten in vier verschillende hokken. Er werd verteld hoe we vooral met de witte exemplaren om moesten gaan. Witte katten zijn namelijk doof en als je je zomaar aait, verschieten ze natuurlijk. Na de uitleg was het tijd om met de poezen te knuffelen. Dat was heel fijn natuurlijk.
Daarna waren de honden aan de beurt. We hoorden enkele trieste verhalen... Gelukkig worden ze hier goed verzorgd en uitgelaten. Hopelijk vinden alle dieren een nieuw gouden mandje.
Het was een heel leuke uitstap waarbij we vooral hebben geleerd dat als je je een diertje aanschaft, je er ook heel goed voor moet zorgen!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio