Genkse fans in opspraak

Vernielingen en bommetjes tijdens derby kosten Genk 10.000 euro

Print
Vernielingen en bommetjes tijdens derby kosten Genk 10.000 euro

Foto: JEFFREY GAENS

KRC Genk moet in totaal 10.000 euro ophoesten na de rellen tijdens de derby tegen STVV. In totaal werd op Stayen voor 9.500 euro schade aangebracht door Genkse fans, vooral de inslag van de bommetjes op het kunstgrasveld (foto) bleek een dure zaak. Daarenboven moet KRC Genk nog een boete van 500 euro betalen aan de KBVB en de Pro League.

“Nooit maakten we dergelijke vernielingen mee”, reageert Peter Onkelinx, sitemanager van NV Stayen, in Het Laatste Nieuws. Niet alleen de grasmat raakte beschadigd, ook enkele toiletbrillen en houder voor toiletpapier werden het doelwit van de woede van gefrustreerde Genk-fans. “En dan werd een deel van de omheining nog ferm scheef getrokken. Een verkeersbord dat ook vernield werd, hebben we uiteindelijk niet aangerekend.”

“Zoals voor het seizoen met de supportersvertegenwoordigingen werd afgesproken, wordt het bedrag van 10.000 euro afgetrokken van het ‘sfeerbudget’ dat voor het seizoen door de club ter beschikking werd gesteld”, laat de Genkse communicatiemanager Davy Vanhaen weten. Met dat budget kunnen de fans sfeeracties met tifo’s en dergelijke in mekaar steken.