Limbolink

DJ-Mania: Dit zijn de dj's van de eerste voorronde

Print

Foto: Kim Nijs en Magali Merzougi

Op vrijdag 18 september, gaat DJ-Mania 2015 van start in ‘Het Huis van de Jeugd’ in Lommel. Vanaf 22 uur kan je er terecht voor een ware house-, future beats- en technoclash. Niels 'DJ Gewelt' Cosemans stelt hier de deelnemende dj's voor.

Naam: BK
Afkomstig uit: Overpelt
Klinkt als: Hot since ’82, Jamie Jones, Marco Carola, Green Velvet
Leuk om te weten: BK is momenteel volop bezig met eigen producties en hoopt een eerste EP uit te brengen in het voorjaar van 2016. Alvast iets om heel hard naar uit te kijken!
Luister hier zelf:

Naam: Caesar Ninx
Afkomstig uit: Hechtel-Eksel
Klinkt als: Hraach, Jos & Eli, Jonas Saalbach, Dixon
Leuk om te weten: Deze jongeman is niet aan zijn proefstuk toe in de dj-wereld. Hij heeft al enkele jaren ervaring achter de decks met zijn alter ego “Le Gamin”, waarmee hij onder andere al op Rock Herk speelde. Dat belooft!
Luister hier zelf:

Naam: Ellen Triek
Afkomstig uit: Hechtel –Eksel
Klinkt als: Tuccillo, Kruse & Nuernberg, Andrea Oliva, Super Flu, Andhim, Gewelt
Leuk om te weten: Ellen Triek heeft naar eigen zeggen zijn dj-skills te danken aan Caesar Ninx. Toch zullen de twee heren vrijdag even geen vrienden, maar concurrenten zijn. Hopelijk wordt dit niet het begin van een Hechtelse vete.
Luister hier zelf:

Naam: Hingstät
Afkomstig uit: Leopoldsburg
Klinkt als: Joseph Capriati, Gesaffelstein, Brodinski, Alan Fitzpatrick
Leuk om te weten: Het enige dj-duo dat in Lommel zal aantreden bestaat uit Olivier Degryse en Daan De Clerck. Zij zijn met hun 17 en 18 lentes ook meteen de benjamins van deze voorronde.
Luister hier zelf:

Naam: Jewels
Afkomstig uit: Peer
Klinkt als: Hudson Mohawke, Kaytranada, Oneman, Lunice
Leuk om te weten: Jewels is vrijdagavond het buitenbeentje in Lommel. Tussen alle house en techno durft hij het als enige aan om hip hop en future beats te brengen, of zoals hij het zelf noemt: ‘Future from the eighties en ook een beetje thrill’.
Luister hier zelf:

Naam: Konna
Afkomstig uit: Hechtel-Eksel
Klinkt als: Tale of us, Dixon
Leuk om te weten: Konna heeft een zeer mooie zomer achter de rug. Zo was hij onder andere te horen op Studio Brussel, een set die hij te danken had aan de dj-contest van Laundry Day.
Luister hier zelf:

Naam: Kretsch
Afkomstig uit: Hechtel-Eksel
Klinkt als: Tuccillo, Mihai Popoviciu, Mind Against
Leuk om te weten: Kretsch is samen met medekandidaten Ellen Triek en Caesar Ninx resident bij het collectief VARIA. Via deze weg zorgen zij voor de muzikale noot in het Hechtelse nachtleven.
Luister hier zelf:

Naam: Zent.ae
Afkomstig uit: Ham
Klinkt als: Detroit Swindle, Amtrac
Leuk om te weten: Zent.ae zal in Lommel een mix brengen van house, deep house, tech house en indie. ‘Het Huis van de Jeugd’ mag zich dus alvast voorbereiden op een stevig feestje.
Luister hier zelf: