Drie provinciale titels voor Zoë Niessen

Print

Neeroeteren

Maaseik - Op zaterdag 12 september werd op de terreinen in Opglabbeek het provinciaal ponytornooi georganiseerd.

Voor de 12-jarige Zoë Niessen was het al de dertiende keer dat ze mocht deelnemen aan het provinciale kampioenschap van de LRV.
Het viertal van ponyclub Sint-Pieter Elen met Zoë als kopman mocht als eerste aantreden op het provinciale kampioenschap. Het was een vrij goede proef met hier en daar wat foutjes van alle amazones. Blij waren de kinderen toen ze hoorden dat ze de provinciale titel hadden gewonnen.
Daarna ging Zoë individueel aan de slag. Ze mocht met de 24-jarige pony Rambo (eigendom van stoeterij Berkenbroeck) de spits afbijten in de hoogste dressuurreeks DL2. Ondanks de hoge leeftijd van de altijd gemotiveerde Rambo zette Zoë een praktisch feilloze proef neer. BS-Technics Minerva Bijou is haar tweede pony in de hoogste reeks. Deze proef verliep niet zoals gewenst. Zoë was dan ook door het dolle heen dat ze met haar favoriete pony de hoogste dressuurreeks op haar naam kon schrijven.
Als kers op de taart wist ze met haar jonge en zelf beleerde pony BS-Technics Melantho's Dilano in de klasse DB1 ook de titel naar zich toe te trekken.
Op zondag 27 september mag Zoë de eer van Limburg hoog houden op het nationale kampioenschap in Brakel.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio