Arno van Chiro Leouki is nieuwe kermisburgemeester van Meldert

Print

Meldert

Lummen - Vrijdag 11 september werd iedere liefhebber van het gerstenat verwacht aan de langste toog van Meldert. Deze bevond zich in de kantine van SK Meldert. Men kon er tegen zeer democratische prijzen proeven van speciale biertjes uit het ganse land. Kaarters waren die avond ook zeer welkom voor een plaatselijk kampioenschap “Zetten”.

Op zaterdag 12 september startte onze kermisnamiddag met de startdag van Chiro Leouki. Een zeer mooie opkomst van oude leden en nieuwe leden maakte dat het een zeer leuke namiddag werd. Om 16.45u werd het signaal gegeven voor de sleutelzoektocht. De gelukkige vindster mocht met het juiste sleuteltje het slot van de speciale doos openen met de gouden schaar. Met de hulp van de kermisburgemeester ’14 -15’ werd het tricolore lint doorgeknipt en werd de kermis officieel gestart.
’s Avonds was het dan tijd voor een heuse kermisnacht in de grote kermistent. De zingende schoenmaker en “The Milkmen” zorgden dat onze dansvloer niet lang ongebruikt bleef. Het hoogtepunt van de avond was de 2de kermisburgemeesterverkiezing. Drie Meldertse topkandidaten gingen de uitdaging aan. Na de ludieke proeven en enkele vragen over Meldert mocht Arno alias Balou van Chiro Leouki zich laten uitroepen als tweede kermisburgemeester.
Zondag 13 september was het vroeg dag. Om 7 uur in de ochtend waren de eerste rommelmarktkramers al aan het uitpakken. In de feesttent bouwden men de standen van de ambachten op. De plaatselijke verenigingen sloten aan op het kermisterrein en zorgde voor drank en eten.
De fanfare St. Willibrordus bracht een feestelijke noot met een optreden op het feestplein tussen de kermiswagens. Namiddag was er dan veel leute te beleven bij de mannenbond. Daar werd voor de 2de maal een wedstrijd eierwerpen georganiseerd. De match SK Meldert tegen SK Heusden 06 werd om 15u gestart. Met een 1-0 overwinning werd de kermis er alleen maar beter op. Maandag 14 september werd er volgens de traditie een eucharistieviering gehouden. Het eindsignaal van de kermis werd gegeven door de kleuters van school Domino. Ze mochten nog enkele rondjes doen op de draaimolen.
De feitelijke vereniging Meldert Kermist was dan ook weer zeer tevreden over het kermisweekend.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio