Al twaalf spoorlopers betrapt sinds dodelijk ongeval

Print
Al twaalf spoorlopers betrapt sinds dodelijk ongeval

Zelfs na het dramatische ongeval in Berlaar, waar maandag een 16-jarig meisje werd gegrepen door een trein, heeft de politie nog twaalf spoorlopers betrapt. Dat schrijft Het Laatste Nieuws woensdag.

In het West-Vlaamse Wevelgem hielden agenten maandag de omgeving van het station in de gaten vanuit een anoniem voertuig. Na twee uur hadden ze al vijf pv’s uitgeschreven: één fietser was overgestoken terwijl de slagbomen in beweging waren, vier voetgangers zelfs nog toen ze al beneden waren. “Telkens als we iemand verbaliseerden, moesten we ons kenbaar maken. Anders zouden we wellicht meer overtredingen vastgesteld hebben”, luidt het bij de politie.

In het nabijgelegen Menen gingen twee automobilisten in de fout.

Dinsdag waren er dan weer controles aan het station van het Oost-Vlaamse Moerbeke. Daar liepen zes voetgangers tegen de lamp die de rode knipperlichten en het belsignaal negeerden. Een zevende pendelaar werd betrapt toen hij over de sporen van het ene perron naar het andere liep. Tot slot werd ook daar één automobilist beboet.

Alle overtreders moeten later voor de politierechter verschijnen. Het ‘standaardtarief’ voor spoorlopen bedraagt 450 euro.