Gemeente slaat alarm in nieuwsbrief over gebrek aan naschoolse opvang

Overpelt heeft wachtlijst voor opvang

Print
Overpelt heeft wachtlijst voor opvang

De nieuwsbrief van de gemeente Overpelt over het gebrek aan naschoolse opvang was gisteren hét gespreksonderwerp aan de schoolpoorten. Foto: Geert VAN BAELEN

Overpelt -

De gemeente Overpelt heeft maandag een nieuwsbrief gemaild naar de 500 gezinnen die beroep doen op de gemeentelijke naschoolse kinderopvang. In de mail staat dat momenteel alle plaatsen volzet zijn waardoor er nu een wachtlijst is. Op piekmomenten staan tot 30 kinderen op de reservelijst. Gemiddeld kan Overpelt drie tot vijf kinderen per dag geen opvang aanbieden. Burgemeester Jaak Fransen en schepen Nele Gutschoven (beiden CD&V) bieden hun excuses aan. “Maar we werken aan oplossingen en alternatieven.”

In Overpelt wonen 1.637 kinderen die in aanmerking komen voor buitenschoolse opvang. Dat cijfer is de jongste jaren sterk gestegen door inwijking én een stijgend geboortecijfer. 1.010 van de 1.637 schoolkinderen maken gebruik van de buitenschoolse kinderopvang. Overpelt heeft 151 erkende opvangplaatsen voor kinderen, verspreid over drie locaties. De werking van ’t Ravotterke in Lindel-Hoeven is erkend door Kind & Gezin. Volgens hun normen moet de gemeente per 14 kinderen één personeelslid inzetten, en dat vanaf 6.30 uur tot het begin van de school en tot 19 uur als de school uit is.

Reservelijst

Vanaf 1 augustus konden de ouders hun kindjes inschrijven voor de kinderopvang in september en oktober. Voor november en december kan dat vanaf 1 oktober. “Maar ouders die laattijdig inschrijven, kunnen wij geen opvang garanderen. Wanneer ouders zich afmelden, verwittigen we de ouders van kinderen op de reservelijst dat er toch een plaats vrij is.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio