Rampavond voor City: thuisnederlaag tegen Juve en blessure Kompany

Print
Rampavond voor City: thuisnederlaag tegen Juve en blessure Kompany

Foto: REUTERS

Manchester City en de Champions League, een goed huwelijk is het niet. De blauwhemden gaven een 1-0 uit handen tegen een uitgekookt Juventus, gingen nog met 1-2 de boot in en zagen kapitein Vincent Kompany geblesseerd uitvallen. Daar kon ook de ingevallen Kevin De Bruyne niets meer aan veranderen.

Manuel Pellegrini koos er ietwat verrassend toch voor om Kevin De Bruyne op de bank te laten in de Champions League-kraker tegen Juventus. Vincent Kompany stond wel in de basiself van de Citizens. De blauwhemden staan met het maximum van de punten autoritair aan de leiding in de Engelse Premier League. Dan was de situatie in Turijn heel anders: Juventus kende met een één op negen een dramatische start in de Serie A.

Dat vertaalde zich bijna meteen in een vroege voorsprong voor de thuisploeg. Sturaro liet zich veel te simpel de bal afsnoepen door Fernandinho, die Raheem Sterling meteen oog in oog zette met Gianluigi Buffon. De Italiaanse doelman ging echter goed plat op het plaatsballetje van de youngster. Even later was het alle hens aan dek aan de overkant toen Paul Pogba Juventus op voorsprong kopte, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel van spits Alvaro Morata, die een beweging deed naar de bal en zo deelnam aan het spel.

Kompany forceert openingsgoal

Juventus maakte het de thuisploeg moeilijk door een stevig blok neer te zetten en was niet te beroerd om zich ook van achteruit naar voor proberen te voetballen. Zo konden de Braziliaan Hernanes (op vrije trap) en Juan Cuadrado dreigen vanop afstand. Pas na het halfuur raakte de leider in de Premier League nog eens echt aan het Italiaanse doel. Wilfried Bony speelde Bonucci heerlijk door de benen, maar werkte bijzonder zwak af. Even later dreigde Fernandinho van ver. Zijn harde pegel zoefde nipt naast.

Na rust kon Manchester City zo mogelijk nog minder klaarmaken en was het nerveus kijken richting zijlijn, waar Kevin De Bruyne zich onder applaus van de thuisfans was gaan warmlopen. Maar nog voor de hoogblonde Rode Duivel zijn entree kon maken, sloopte een andere Belg de Italiaanse muur. Vincent Kompany torende boven Giorgio Chiellini uit, wurmde zich foutief nog bij de bal en kopte het leer via de knikker van de Italiaan tegen de touwen. Ref Damir Skomina zag er echter geen graten in en stond het doelpunt toe: 1-0. Een minuutje later was het al bijna 2-0, maar Raheem Sterling miste een tweede grote kans op haast identieke wijze als zijn eerste.


1-0 Vincent Kompany Amazing GOAL | Manchester... door zidanekrisz

Kuitblessure voor Kompany?

Tien minuten later hingen de bordjes echter weer gelijk. Pogba pakte uit met een mooie indraaiende voorzet richting Mario Mandzukic, die Eliaquim Mangala aftroefde en met de punt van de voet de 1-1 via de paal in doel verlengde met nog twintig minuten op de klok. Pellegrini begreep hoe laat het was en gooide De Bruyne meteen in de strijd. Al moest de Argentijn enkele minuten later weer noodgedwongen wisselen: een sterk spelende Kompany moest geblesseerd het veld verlaten. Even later werd de kapitein van de Citizens en de Rode Duivels gekiekt met een serieuze tape rond zijn kuit.


Mario Mandzukic Goal Manchester City 1-1... door enteritament

Terwijl De Bruyne worstelde om zich in het spel te knokken, voltrok het horrorscenario zich voor de Citizens: Morata worstelde zich onder Nicolas Otamendi, de vervanger van Kompany uit na een lange bal en trapte de bal vanop twintig meter via de binnenkant van de paal tegen de touwen: 1-2.


1-2 Álvaro Morata Amazing Goal | Manchester... door zidanekrisz

Een wanhopig slotoffensief van Manchester City, waar De Bruyne nauwelijks in een goede positie kon worden gemanoeuvreerd, leverde helemaal niets meer op. Zo mogen de Citizens meteen achtervolgen in groep D van de Champions League.

Bekijk hier alle fases!

Herbeleef de match hier van fase tot fase!

Belangrijkste fases:

2’ Sturaro laat zich simpel de kaas van het brood eten door Fernandinho. De Braziliaan stoomt centraal door en heeft oog voor Sterling. Die wil Buffon overhoeks verloren, maar de Italiaanse goalie redt met de voet. Juve is meteen gewaarschuwd.

12’ Een discutabele beslissing? Bij een voorzet vanop rechts staat Morata in buitenspelpositie maar hij raakt de bal niet. De bal schiet door tot bij Pogba, die wel kan scoren. Maar de assistent-scheidsrechter heeft dan al de vlag in de lucht gestoken. Uit de herhaling blijkt dat Pogba zelf niet offside stond, al nam Morata wel deel aan het spel.

14’ De Braziliaan Hernanes krult met veel gevoel een vrije trap over de muur. Zijn poging botst net voor Hart rakelings buiten.

31’ De Colombiaan probeert het met een pegel. Hart ziet de bal naast vliegen.

32’ Bony ontdoet zich van Bonucci met een panna en creëert zo ruimte voor een schot. Hij trapt echter wild over en naast. Dit moet altijd tussen de palen.

35’ Eindelijk eens een knap uitgespeelde aanval van de thuisploeg. Silva met een kattenpootje naar Kolarov, die de achterlijn haalt. Bony kan net niet bij diens lage voorzet.

40’ Lichtsteiner kan een cross maar half wegkoppen. Fernandinho aarzelt niet en vuurt vanuit de tweede lijn een kanonskogel af. De oeh’s uit het publiek weerklinken uit veelvuldig, want de bal vliegt amper een halve meter over de lat buiten.

57’ GOAL! Gaat het niet al voetballend, dan moet het maar via een stilstaande fase. Kompany heeft Chiellini vast en torent boven hem uit. De Italiaan kopt de bal ongelukkig in eigen doel: 1-0.

60’ Juventus staat uit positie en daar profiteert de thuisploeg bijna maximaal van. Silva legt de bal klaar voor Sterling. Die faalt opnieuw oog in oog met Buffon. Ook Silva krijgt de rebound niet binnen.

62’ Reactie van Juventus. En wat voor één. Hart moet zich volledig strekken op de poging van de infiltrerende Sturaro.

70’ GOAL! Terwijl De Buryne klaar is voor een invalbeurt, verstuurt Pogba een heerlijke bal naar de kleine rechthoek. Mangala laat zich ringeloren door Mandzukic, die de bal via de paal binnenglijdt: 1-1.

81’ GOAL! Juventus gaat erop en erover. Via Kolarov komt de Spanjaard met een gelukje bij de bal. Hij haalt met links de trekker over en de bal verdwijnt weer via de paal in doel: 1-2. Heerlijk doelpunt vanop zo’n twintig meter.