Landense jeugd ontdekt de krijgskunst

Print
Landen - Naar stilaan jaarlijkse gewoonte werd tijdens de eerste week van september de Landense jeugd weer ingewijd in de wereld van de krijgskunst. Naar aanleiding van de week van de sportclub sloegen stadsbestuur, lager onderwijs (vrij onderwijs, gemeenschapsonderwijs, gemeentelijk onderwijs) en Budokan Associatie Landen de handen in elkaar om gedurende drie dagen de zes- tot twaalfjarige jongens en meisjes een initiatie te geven in een gevechtsport.

Voor het zevende jaar op rij gaven de Landense clubs (SDC, Euro – Budo, Yawara, en Karate Landen) een demonstratie en korte initiatie in de nobel art of self defence.

Op deze manier werd en wordt er geprobeerd om de gevechtssporten correct in beeld te brengen. Gevechtsporten worden immers nog te vaak geassocieerd met geweld en agressie terwijl dit helemaal niet strookt met de realiteit. Integendeel! Leden wordt net aangeleerd om zelfcontrole te ontwikkelen, om gepast assertief te zijn maar vooral om respect en fairplay te ontwikkelen.

Voor de ongeveer 1.300 leerlingen van het lager onderwijs waren de drie dagen dat het evenement duurde een kennismaking met deze minder bekende sporten. Doordat deze dagen plaatsvonden bij de aanvang van het schooljaar werd eveneens het klas- of groepsgevoel bevorderd. Niet alleen de sporten werden als het ware ontdekt maar ook de nieuwe klasgenootjes werden geïntegreerd op een leuke en ontspannende manier.


Alle info op:

www.Selfdefenceconcept.be
www.Yawara-landen.be
www.karatelanden.be
www.landen.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio