ManU-verdediger afgevoerd na horrortackle

Print
De Champions League is niet al te best begonnen voor Manchester United: linksachter Luke Shaw moest al na 20 minuten met een brancard van het veld gedragen worden na een horrortackle van PSV-verdediger Hector Moreno. De 20-jarige Shaw, die ook het vorige seizoen al grotendeels in rook zag opgaan na een rist blessures, liep een dubbele beenbreuk op. Dat heeft onderzoek in een ziekenhuis in Eindhoven uitgewezen.

Na een kwartier in het groepsduel tussen PSV en Manchester United in Eindhoven zette Moreno een gevaarlijke tackle in op de doorgebroken Shaw. Diens been kwam onder de tackle van de Mexicaan, met pijnlijke gevolgen. Opvallend: Moreno kreeg zelfs geen gele kaart of strafschop tegen. De Engelsman werd minutenlang verzorgd op het veld, en kreeg daarbij zelfs zuurstof toegediend. Hij werd na acht minuten dan toch van het veld gedragen, onder luid applaus van beide supportersclans.

Vervolgens werd Shaw naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een eerste diagnose zou hij een dubbele breuk in het onderbeen hebben opgelopen. Shaw wordt bij terugkeer in Manchester aan zijn rechterbeen geopereerd en zal daarna lang moeten revalideren.

'Het is verschrikkelijk', zei Louis van Gaal. 'Luke had een zuurstofmasker op en lag te huilen in de kleedkamer... Je moet zelf maar bepalen wat je er van vindt maar als ik zeg dat het een strafschop en een rode kaart was, dan ben ik een slechte verliezer. Laat ik maar zeggen dat het een heel slechte tackle was.'

Later verscheen ook een tweet van Luke Shaw: 'Bedankt allemaal voor jullie boodschappen, woorden kunnen niet beschrijven hoe teleurgesteld ik ben. Mijn revalidatie start nu, ik zal sterker terugkomen.'