Lidl moet filet d’Anvers uit de rekken halen wegens listeriabacterie

Print
Lidl moet filet d’Anvers uit de rekken halen wegens listeriabacterie

Foto: Lidl

Schepers Vleesbedrijf NV vraagt de klanten van Lidl om filet d’Anvers van het merk ‘Saint Alby’ terug te brengen naar een Lidl-verkooppunt. Bij een interne kwaliteitscontrole werd in het artikel de listeriabacterie vastgesteld.

Het gaat om filet d’Anvers 80g met houdbaarheidsdatum tot 11 oktober in combinatie met de lotcode L1245/070136. De barcode is 2027 9998. Klanten wordt gevraagd uit voorzorg het artikel niet te consumeren, maar terug te brengen naar de winkel. Zij zullen terugbetaald worden, ook zonder vertoon van kassaticket.

Filet d’Anvers met een andere lotcode dan bovenvermelde lotcode kan zonder enig gevaar geconsumeerd worden.

De mogelijke symptomen van besmetting door listeria zijn koorts en/of hoofdpijn. De symptomen kunnen leiden tot listeriose, een ernstige ziekte met een incubatietijd tot 8 weken. Zwangere vrouwen moeten extra aandacht schenken aan de symptomen, net als mensen met een verminderde weerstand en ouderen.