Anderlecht-aanwinst Trezeguet biedt verontschuldigingen aan: ‘Wilde niemand kwetsen’

Print
Anderlecht-aanwinst Trezeguet biedt verontschuldigingen aan: ‘Wilde niemand kwetsen’

Foto: Instagram

Anderlecht-aanwinst Mahmoud ‘Trezeguet’ Hassan heeft via een mededeling op de website van de Belgische recordkampioen zijn excuses aangeboden voor de foto die afgelopen weekend op sociale media gepubliceerd werd.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

‘Laat een zaak duidelijk zijn: ik wilde niemand kwetsen. Ik ben gewoon veel te snel geweest. Ik wil langs deze weg mijn oprechte excuses aan alle vrouwen aanbieden die zich door de foto gekwetst voelen. Het was geenszins mijn bedoeling ook maar iemand te vernederen. Integendeel. Ik respecteer iedereen’, klinkt de uitleg van de Egyptische international.

‘Trezeguet’ Hassan liet de voorbije dagen zonder te spelen meteen van zich spreken. De Egyptenaar postte op de sociale media immers een bewerkte foto van een deel van het Anderlecht-publiek. Daar waren de gezichten van de vrouwelijke fans op gewist en stond er op een T-shirt een gefotoshopte boodschap om hem te verwelkomen. ‘Zondag trof ik een foto aan op het internet waar supporters van Anderlecht een trui met mijn naam voor de camera’s hielden. Ik wilde de fans danken voor dit mooi gebaar door die foto te posten via mijn Instagram-account. Ik had zelfs niet gezien dat het om een gemanipuleerd spandoek ging, laat staan dat er vrouwen uit de foto gewist waren. Toen de club mij attent maakte op de misplaatste foto heb ik deze onmiddellijk van mijn Instagram-account verwijderd.’

De oorspronkelijke foto dateert immers van 30 augustus, toen paars-wit op bezoek ging bij Westerlo. Daarop was een wit T-shirt te zien met daarop de boodschap: ‘Dennis, blijf’ (voor Gouden Schoen Dennis Praet). Op de foto die Trezeguet postte is die gewijzigd in ‘Welcome Mahmoud Trezeguet’. Bovendien zijn de gezichten van vier vrouwen helemaal wit gemaakt.