Renault stopt als motorenleverancier in F1

Print
Renault stopt als motorenleverancier in F1

Foto: Photo News

De Franse autofabrikant Renault heeft dinsdag bekendgemaakt dat het in de toekomst niet meer als motorenleverancier wil aantreden in de Formule 1. ‘Het is voorbij’, kondigde Renault-CEO Carlos Ghosn tijdens een autobeurs in het Duitse Frankfurt aan.

De Fransen moeten nu beslissen wat ze in de toekomst nog voor de Formule 1 willen betekenen. Een nieuw eigen team behoort tot de mogelijkheden, maar Ghosn lijkt niet van plan snel een beslissing te nemen. ‘Wij zijn niet gehaast, we nemen onze tijd om een beslissing te nemen’, aldus de CEO.

Renault levert op dit moment motoren aan Red Bull en Toro Rosso. De Oostenrijkers van Red Bull, die al sinds 2007 rijden met Renault-motoren, zouden ontevreden zijn met de fabrikant. Nochtans pakte de renstal van 2010 tot 2013 vier individuele wereldtitels (met Sebastian Vettel) en vier constructeurswereldtitels. Toro Rosso gebruikt sinds vorig jaar de Franse motoren.

‘Als het even minder gaat met het team, wordt als eerste naar de fabrikant gewezen’, klaagt Ghosn, die ook benadrukte dat de samenwerking met Red Bull publicitair maar een klein effect heeft. ‘Toen we de wereldtitels opstapelden, werd Red Bull nooit vereenzelvigd met Renault. We hebben de indruk dat de investering niet gebracht heeft wat we ervan verwacht hadden.’

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: