Gewelddadige overvaller op sokken veroordeeld tot 15 maanden cel

Print
Gewelddadige overvaller op sokken veroordeeld tot 15 maanden cel

De Beringenaar kon 1.600 euro kon buitmaken in dit wedkantoor. Foto: ToRo

Beringen -

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft dinsdag de 34-jarige Avni K. uit Beringen veroordeeld tot 15 maanden effectieve celstraf voor een gewapende overval, waarbij hij op zijn sokken 1.600 euro kon buitmaken in een wedkantoor. Om de feiten te plegen gebruikte hij een mes, waarmee hij het slachtoffer bedreigde. De overval gebeurde op 3 maart 2015 in Beringen.

Met de 1.600 euro buit op zak stapte hij in zijn Renault Mégane om weg te vluchten. Er waren getuigen van de feiten en de beklaagde stond op camerabeelden. De ongemaskerde beklaagde werd ook als vaste klant herkend.

De lokale politie kreeg onmiddellijk het signalement van de verdachte door. Daarop hielden alle ploegen op de baan een oogje in het zeil. Later op de dag werd de wagen van de vermoedelijke overvaller opgemerkt op de Kasteletsingel, enkele kilometers verderop. Een anonieme politiepatrouille zag hem in de richting van Heusden-Zolder rijden.

De politie dwong hem aan de kant te gaan staan en kon de man in de boeien slaan. In zijn wagen vond de politie het gebruikte mes terug.

Bij de overval zelf raakte niemand gewond.

Gokverslaafd

De man had al een beladen gerechtelijk verleden. In september 2011 veroordeelde het hof van beroep in Antwerpen hem tot 1 jaar cel met uitstel voor opzettelijke slagen en verwondingen.

Naar eigen zeggen was hij boos op het gokkantoor, omdat zijn vader gokverslaafd was. Hij wilde de rechtbank nog doen geloven dat het personeelslid van het kantoor hem spontaan het geld overhandigde, maar de camerabeelden spraken dat tegen. Volgens de rechtbank heeft Avni K. een compleet gebrek aan respect voor andermans eigendom en een gebrek aan norm- en verantwoordelijkheidsbesef. Zijn wagen is door de rechtbank verbeurd verklaard. De man draait op voor 1.460 euro aan gerechtskosten.