Mode

Vallende modellen verrassen op de catwalk

Print

Ballet dancers/models falling on purpose at @openingceremony #nyfw @elleusa

A video posted by Nikki Ogunnaike (@nikkiogun) on

Opening Ceremony had een verrassing in petto voor zijn gasten op New York Fashion week. De modellen leken één voor één tegen de grond te gaan, tot bleek dat dit eigenlijk de bedoeling was. Het bleken namelijk danseressen van het New York City Ballet, die even gracieus weer opstonden en een kleine choreografie van Justin Peck uitvoerden.

Opening Ceremony staat er om bekend niet van traditionele catwalkshows te houden en liever samen te werken met kunstenaars en artiesten. Dus toen designer Humberto Leon kostuums mocht ontwerpen voor een voorstelling van het New York City Ballet, leek het hem ook wat om de danseressen te vragen voor zijn eigen show.

'Ik vond altijd dat er een specifieke manier was om op de catwalk te lopen en ik wilde die doorbreken', zegt hij aan de New York Times. 'Eerst komende dansers op en je weet niet dat ze zullen vallen. Dan gebeurt het, het publiek gelooft het, wil een helpende hand uitsteken'. De dansers hebben er lang op moeten oefenen, maar slaagden er wel in om hun valpartijen over te brengen. Tot ze rechtstonden en de show door dansten. 'Door Justin (choreograaf Justin peck, red) in onze wereld te brengen, hebben we onze conversatie met het publiek sterker gemaakt', zegt Leon.

 

Niet te missen