Geviseerde juf De Bijtjes haalt uit naar media en ‘onthutsende reacties’

Print
Geviseerde juf De Bijtjes haalt uit naar media en ‘onthutsende reacties’

Protest aan De Bijtjes

Antwerpen -

De juf van kleuterschool De Bijtjes in Antwerpen, die door een moeder beschuldigd wordt haar zoontje te hebben mishandeld, heeft een advocaat in de arm genomen. 'Ze wacht met vertrouwen de resultaten af van het onderzoek, waaruit snel zal blijken dat er geen enkele reden is om haar te viseren voor de wijze waarop ze met hart en ziel haar taak als kleuterjuf vervult', zegt meester Christian Clement in een persmededeling.

Het jongetje had op 4 september verwondingen aan de hals opgelopen. De moeder zette foto’s van het letsel op haar Facebookpagina en beweerde dat de juf haar zoontje had geslagen en opgehangen aan een touw, omdat hij niet in de rij wilde gaan staan.

De juf, die al meer dan 25 jaar in het kleuteronderwijs staat en een onberispelijke staat van dienst heeft, bevond zich op dat ogenblik echter in overleg met collega’s en dus niet op de speelplaats, waar hij gewond was geraakt.

'Ze heeft alle begrip voor de emoties die deze kwetsuren losweken bij de moeder van de kleuter en ze hoopt dat hij snel herstelt. Deze emoties werden echter geheel onterecht en ongefundeerd gekanaliseerd naar onze cliënte met ongebreideld gebruik van eerst sociale en vervolgens nationale media. Ze wenst zich te distantiëren van de aard en de teneur van deze berichtgevingen, en zeker van de soms nog onthutsendere reacties', aldus haar advocaat.

De juf wacht volgens hem met vertrouwen de resultaten van het onderzoek naar de kwetsuren af, evenals het onderzoek naar de bedreigende teneur en lasterlijke aard van sommige berichten. Ze wil haar omgeving, collega’s en het schoolbestuur danken voor de steun die ze haar geven.

yer', 'wid': '_1467261', 'uiconf_id': '21813201', 'flashvars': { 'doubleClick': { 'plugin': true, 'adTagUrl': prerollUrl, 'enableCountDown': true, 'countdownText': 'Video zal starten binnen {sequenceProxy.timeRemaining|timeFormat}' }, 'vast' : { 'plugin' : true, 'postrollUrl' : prerollUrl.replace('preroll', 'postroll'), 'loadAdsOnPlay' : true }, 'skipBtn': { 'text': 'Advertentie overslaan' }, 'adsOnReplay': true, 'noticeMessage': { 'plugin':'true', 'text': 'Advertentie overslaan binnen {sequenceProxy.skipOffsetRemaining|timeFormat}' } }, 'cache_st': '1406844805', 'entry_id' : '0_hvtxxrw2' });