Toronto toch geen kandidaat voor organisatie OS 2024

Print

Toronto is geen kandidaat om de Olympische Spelen van 2024 te organiseren. Dat kondigde de burgemeester van Toronto, John Tory, dinsdag aan.

‘Ik zeg geen neen tegen de Olympische Spelen, het zal alleen niet in 2024 zijn’, kondigde John Tory aan. Toronto zal zich wel kandidaat stellen voor een volgende editie.

Toronto was afgelopen zomer het toneel van de Pan American Games, een mini-Olympische Spelen voor landen in Noord- en Zuid-Amerika. De kosten daarvan liepen uiteindelijk op tot zo’n 1,7 miljard euro, de duurste editie ooit. Dat prijskaartje zou Tory ook zorgen baren, indien de Spelen naar Toronto zouden komen. De laatste weken overlegde de burgemeester met de provincie Ontario en met verschillende sponsoren, maar hij zou niet voldoende steun hebben gekregen om het grootste sportevenement ter wereld te organiseren.

De vijf steden die officieel kandidaat zijn om de Olympische Spelen van 2024 te ontvangen zijn Boedapest, Hamburg, Los Angeles, Parijs en Rome. Het IOC kiest in 2017 welke stad gastheer mag zijn.