Sven Kums: ‘We zijn er niet om de hoop groter te maken’

Print
Sven Kums: ‘We zijn er niet om de hoop groter te maken’

Foto: Photo News

AA Gent-kapitein Sven Kums kijkt met vertrouwen uit naar de opener van de Buffalo’s in de groepsfase van de Champions League, woensdag in de Ghelamco Arena tegen het Franse Olympique Lyon. De 27-jarige middenvelder van de landskampioen gelooft alvast in een goede afloop.

Kums genoot eerder met Zulte Waregem al van Europees voetbal, maar dat was wel in de Europa League. ‘Het niveau in de Champions League is zeker een verdieping hoger. Ik verwacht dat de snelheid van uitvoering dan ook een pak hoger zal liggen. Dit is nog een categorie hoger’, begon de middenvelder. “Iedereen van de spelers is dan ook gemotiveerd. We gaan er vol voor. Elk van ons wil in de Champions League spelen en dat gegeven bezorgt ons een boost”.

AA Gent werd bij de loting van eind augustus in groep H ondergebracht en speelt ook nog tegen Zenit Sint-Petersburg en Valencia. “Wij zitten niet in groep H om de hoop groter te maken. We willen zo veel mogelijk punten pakken. Ik heb er alvast vertrouwen in dat we daarin gaan slagen, ook al is dit een zeer moeilijke competitie. En ja, dat is haalbaar voor AA Gent. De aanloop naar de match met Lyon is wel iets anders dan naar de titelmatch met Standard. Voor die laatste wedstrijd werkten wij een heel seizoen. Tegen Lyon hebben we bij wijze van spreken drie dagen om ons voor te bereiden”.

Voor vele Buffalo’s wordt het woensdag hun grote debuut in Europa. ‘Ik denk dat er niet veel spelers in België zitten die ooit al de Champions League gespeeld hebben. Onze motivatie moet ons over de streep trekken. Wij hebben er alvast enorm veel zin in. Het gebrek aan ervaring kunnen we zelf ombuigen naar iets positiefs. Thuis moeten we punten pakken. Wij werden voldoende ingelicht over hoe Lyon speelt. We vrezen hen niet want zo bereik je geen resultaten.’