Zo maakt deze Limburgse peren weer sexy

Print
Zo maakt deze Limburgse peren weer sexy

Limburgers zijn niet meer verzot op peren. Meer zelfs, de perenverkoop is als een pudding in elkaar gezakt. Maar de Limburgse Katrien Hoebers, ook bekend als ‘Madame Confituur’, heeft daar een oplossing voor gevonden.

Op haar blog promoot ze allerlei recepten om perenconfituur te maken. ‘Vooral die met gember is mijn lievelingsrecept. Echt verrassend.’ Hoebers hoopt daarmee de mensen anders naar peren te laten aankijken: niet als een saaie vrucht, maar als het ideale middel om de lekkerste culinaire hoogstandjes te creëren.

Speciaal voor ons deelt ze haar recept om perenconfituur met gember te maken:

Wat halen we van de winkel in huis?

500 g peren

2 citroenen

1 stukje gember (nen duim)

300 g confituursuiker (2:1 verhouding)

1 sinaasappel

Komaan, we vliegen d’r in!

Schil de gember en snij hem in zeer kleine blokjes. Omdat ik niet hou van een te scherpe smaak, kook ik deze stukjes eerst even een minuutje in water. Vervolgens haal ik de stukjes gember uit het water en doe ze in een ruime kookpot.

Ook de peren mogen hierbij (uiteraard geschild en in blokjes). Voeg het sap van de citroen en van de sinaasappel toe en breng het geheel een tiental minuten aan de kook. Als u merkt dat er te weinig vocht bij het fruitmengsel zit, geneer u dan niet om een klein beetje water toe te voegen.

Als alles ”mals” gekookt is, haalt u de kookpot van het vuur om er de confituursuiker bij te doen. Los dit goed op en breng alles terug aan de kook gedurende 3 minuten.

Check of het stollingspunt bereikt is en doe vervolgens in propere bokaaltjes. Laat ze omgekeerd afkoelen.

Meer recepten met peren vind je op de website van Madame Confituur.