Duitse clubs spelen met vluchtelingenlogo op de arm

Print
Duitse clubs spelen met vluchtelingenlogo op de arm

Foto: AFP

De 36 eerste- en tweedeklasseclubs in Duitsland hebben de handen in elkaar geslagen om hulp te bieden aan de vluchtelingen. Op de volgende speeldag zal elke club een logo dragen op hun truitjes met als opschrift “wij helpen - #refugeeswelcome”. Dat maakte de Bundesliga dinsdag bekend op haar website.

Het logo zal verschijnen op de linkermouw van elke speler. Op die plaats staat normaal gezien het logo van Hermes, één van de hoofdsponsors van de Bundesliga. “We willen duidelijk tonen dat iedereen de vluchtelingen moet helpen, elke keer dat het mogelijk is”, verklaarde sportief directeur van Bayer Leverkusen Rudi Völler aan het Duitse dagblad Bild, cosponsor van het project.

Verschillende clubs hadden individueel al een bijdrage geleverd ten voordele van de vluchtelingen. De spelers van Bayern München kwamen afgelopen speeldag in de thuismatch tegen Augsburg (2-1) het veld op in het gezelschap van zowel Duitse kinderen als jonge vluchtelingen. De ‘Rekordmeister’ doneerde ook al één miljoen euro aan projecten om vluchtelingen te helpen. De vicekampioen van vorig seizoen, Wolfsburg, nodigde dan weer 1200 vluchtelingen uit om de match tegen CSKA Moskou in de Champions League bij te wonen. Ze doneren van elk verkocht ticket ook één euro aan projecten ten voordele van vluchtelingen.

Vorige week kondigde de Duitse voetbalbond (DFB) al aan dat haar campagne “1-0 voor een welkom” verlengd werd met drie jaar. Dit initiatief bracht 600 clubs samen ten voordele van de vluchtelingen.