Tuinbouwschool Sint-Truiden heeft al 6 miljoen dopjes ingezameld

Print
Tuinbouwschool Sint-Truiden heeft al 6 miljoen dopjes ingezameld

Foto: Stefan Beukelaers

Sint-Truiden - Alle leerlingen, ouders, grootouders, personeelsleden en heel wat bevriende sympathisanten in Scholengroep Onze-Lieve-Vrouw campus Tuinbouw hebben ongeveer 2 jaar geleden vrijwillig de handen in elkaar geslaan voor het goede doel.

Het aanvankelijk eenvoudig concept van het verzamelen van kunststoffen dopjes van allerlei flesjes en potjes ten voordele van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden evolueerde in een korte tijd tot een sterke samenwerking van alle geledingen binnen de school.
Ondertussen is er een gestructureerde organisatie met een vaste coördinator binnen de school. Dit is zeker nodig, want wekelijks worden honderden dopjes binnengebracht. 31 miljoen is het gezamenlijk einddoel, zoveel dopjes zijn er nodig om 1 blinde persoon een blindgeleidehond te kunnen schenken.
De teller staat momenteel op 6 miljoen stuks, alvast een recordopbrengst in zulke korte tijd. Op een unieke dopjesmeter in de school kan je steeds de binnengebrachte hoeveelheid nakijken.
In de tuinbouwschool blijven ze er alvast met heel hun hart voor gaan. Om de actie te ondersteunen werd op initiatief van BCG (Belgisch Centrum voor Geleidehonden) een professionele promotiefilm op het schooldomein gemaakt dat vanaf begin oktober 2015 op alle mediakanalen zal getoond worden.
Zin om ook mee te doen? Verzamel gerust mee en neem contact op met de school om ze binnen te brengen. In naam van alle leerlingen, personeelsleden en directie een heel erg gewaardeerde dankjewel!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio