Noord Korea is klaar voor nucleaire oorlog met Amerika

Print
Noord Korea is klaar voor nucleaire oorlog met Amerika

Foto: Shutterstock

De Noord-Koreaanse autoriteiten hebben laten weten dat ze klaar zijn om de vijandigheid van de Verenigde Staten de kop in te drukken met nucleaire wapens. Het land laat weten klaar te zijn voor een nucleaire oorlog op ieder moment en is op dit moment druk bezig om hun nucleair arsenaal zowel in kwaliteit als in hoeveelheid uit te breiden.

'Als de VS en andere vijandige machten hun roekeloze vijandige politiek tegenover tegenover Noord-Korea nog lang blijven doorvoeren zijn we volledig bereid om dit te beantwoorden met een nucleaire aanval.' liet de directeur van het North's Atomic Energy Institute weten aan het staatspersbureau KCNA .

Noord-Korea is druk bezig haar kernarsenaal uit te breiden. Hoofdstad Pyongyang heeft in ieder geval een nieuwe nucleaire reactor in gebruik genomen in het Yongbyon Nuclear Scientific Research Center, op 90 km van de hoofdstad.

'Alle nucleaire installaties in Yongbyon, inclusief een centrale waar verrijkt uranium aangemaakt kan worden, zijn aangepast voor de productie van nucleaire wapens' aldus de directeur van het Atomic Energy Institute. In ieder geval is het land klaar met een nieuwe satteliet waarmee de hele wereld geobserveerd kan worden.

Militaire oefeningen van Amerika op Zuid-Koreaans grondgebied zouden de oorzaak zijn van de toenemende spanningen tussen beide landen. In 2013 kwam het nog eens een nucleaire dreiging vanuit Noord-Korea richting Amerika.