Kemphanen Rodriguez en Valverde zijn Spaanse kopmannen op WK

Print
Kemphanen Rodriguez en Valverde zijn Spaanse kopmannen op WK

Rodriguez en Valverde Foto: AFP

De Spaanse bondscoach Javier Minguez heeft zijn definitieve selectie voor het WK in het Amerikaanse Richmond (20-27 september) bekendgemaakt. Dat heeft de Spaanse wielerbond RFEC dinsdag laten weten. Eerder had de bondscoach al 14 namen bekendgemaakt. Die selectie werd nu herleid tot negen renners.

De definitieve selectie van Spanje bestaat uit Alejandro Valverde, Juan José Lobato, Jon Izaguirre, Imanol Erviti (allen Movistar), Joaquim Rodriguez, Daniel Moreno (beiden Katusha), Luis Léon Sanchez (Astana), Ruben Plaza (Lampre-Mérida) en Lluis Mas (Caja Rural). Die laatste zal ook de tijdrit betwisten, samen met Jonathan Castroviejo (Movistar).

De afvallers voor de wegrit zijn Jonathan Castroviejo, Gorka Izaguirre, José Joaquin Rojas (allen Movistar), Angel Vicioso (Katusha) en Angel Madrazo (Caja Rural).

Lobato en Mas maken hun debuut op een wereldkampioenschap bij de profs. Voor Valverde is het al zijn elfde deelname. De Movistar-renner veroverde in die elf deelnames al twee zilveren en vier bronzen medailles, maar mocht nog nooit het hoogste schavotje van het podium beklimmen.

Of kopmannen Valverde en Rodriguez elkaar in Richmond zullen vinden, valt nog af te wachten. In de laatste rit van de Vuelta schond Valverde namelijk de ongeschreven wet van non-agressie en pakte zo de puntentrui nog af van Rodriguez. ‘Ik kon er niet echt mee lachen’, reageerde Rodriguez zondag. ‘We zullen zien hoe het op het WK zal gaan.’