Schreurs op dinsdag

Ten aanval!

Print
Ten aanval!

Zoals die Wouter Beke (CD&V, 41 jaar) momenteel politiek bedrijft, zo kunnen wij het ook! Vorige week lanceerde hij het idee om eenieders vijand IS op eigen terrein te bekampen, m.a.w. door ze in Syrië te gaan aanvallen, hoewel volgens onze info uit kranten, tv en cafétogen er ginder al een tijd stevig gebombardeerd wordt.

Als je zoiets voorstelt, hou je altijd in je achterhoofd: ‘Wat gebeurt er als die kerels een keer willen terugslaan?’ Net daarom is het zo makkelijk voor de heer Beke om een militair ingrijpen in Syrië aan te bevelen, omdat hijzelf de enige burgemeester in ons land is die over een eigen troepenmacht van militairen, tanks, jeeps, wapens, honden en verrekijkers beschikt. Als er één plaats is die eigenlijk niet aangevallen kan worden, is het net zijn eigen Leopoldsburg, waar vele duizenden militairen gekazerneerd zijn (de juiste cijfers willen we niet meedelen, de vijand luistert mee). Bovendien is er het jaarlijks Harley Davidson-treffen mét helm, hetgeen ook niet te onderschatten is als afschrikkingsmiddel. En kan er binnen 30 seconden vanuit Kleine-Brogel luchtsteun verzekerd worden.

Nochtans zou Leopoldsburg met één welgemikt bommetje uitgeschakeld kunnen worden en dat weet burgemeester Beke ook. Wanneer men aan het station de welbekende soldaten-frituur van Swa Junior zou doen ontploffen, komt de voedselbevoorrading van de gemeente onmiddellijk in gevaar.

Oh, wat hebben wij een heimwee naar de vorige burgemeester Erwin Van Pee (sp.a). Die vrolijke socialist heeft nooit een ander land willen aanvallen! En dan te bedenken dat Leopoldsburg de toeristen verwelkomt met de slogan ‘Ontwapenend gastvrij’. Dat zijn van die slogans waarvoor in elke andere gemeente veel geld wordt neergeteld aan reclameadviseurs, maar in dit geval zijn wij er zeker van dat Wouter Beke die zelf bedacht heeft. ‘Ontwapenend’ als je gemeente vol wapens zit, is onmiskenbaar zijn vorm van humor.

Mocht hij ten aanval trekken tegen IS in Syrië, dan verandert ook zijn titulatuur en wordt hij automatisch ‘oorlogsburgemeester van Leopoldsburg’. Het begin van het einde!