Recordpremies voor spelers AA Gent

Print
Recordpremies voor spelers AA Gent

De Ghelamco Arena steekt speciaal voor de Champions League in een nieuw kleedje. Foto: Marc Herremans

Het bestuur van AA Gent heeft gisteren met de spelers de onderhandelingen over de premies voor de Champions League afgerond. Het signaal is duidelijk: AA Gent wil in de Champions League punten pakken en spaart daarvoor kosten noch moeite. Een substantieel deel van de 1,5 miljoen euro die de club vangt voor een zege, zal terugvloeien naar de spelers.

De bestaande publiciteit in Ghelamco Arena werd vorige week al onzichtbaar gemaakt, gisteren kreeg het Gentse stadion een Champions League-jasje voor de openingsmatch tegen Olympique Lyon morgenavond om 20.45 uur. Eén smet: het oliespoor op de gloednieuwe grasmat die 100.000 euro heeft gekost. De club besliste om de strook niet te vervangen, omdat die door de korte rusttijd dan nog zichtbaarder zou zijn.

AA Gent heeft sportieve ambities, in opklimmende volgorde: niet afgaan, punten pakken en graag Europees overwinteren. Dat werd ook vertaald in de premies.

“We waren er al voor negentig procent uit, vandaag hebben we de onderhandelingen over de premies afgerond”, bevestigde manager Michel Louwagie. “Zulke premies hebben de spelers nog nooit gekregen, ook niet toen we vorig seizoen kampioen werden. Het zijn heel zware premies, meer details ga ik niet geven. Iedereen die in de selectie zit, zal een deel van de koek krijgen afhankelijk van hoeveel wedstrijden ze gespeeld hebben. De club kan die premies niet betalen met de inkomsten van vorig seizoen, we romen ze af van het prijzengeld van de Champions League. Ik heb de spelers gezegd dat ze moeten genieten en geen stress hebben. (lacht) Naast de premies kunnen ze in de Champions League ook hun marktwaarde upgraden. Als ze op dit toneel als team kunnen bevestigen wat ze vorig seizoen in de play-offs hebben getoond, dan kan één wedstrijd de impact hebben van een hele play-off.”

De Ghelamco Arena was gisteren in de vooravond – met nog twee verkoopdagen te gaan – 800 tickets verwijderd van een uitverkoop. Een overwinning levert 1,5 miljoen euro op, een gelijkspel 500.000 euro. En de club heeft nu al 14,5 miljoen euro in handen, aldus Louwagie.

“Daartegenover staan zo’n 5 miljoen euro uitgaven, afhankelijk de puntjes die we hier en daar meegraaien. Flinke premies voor de spelers, chartervliegtuigen, hotels, organisatiekosten, het omturnen van de Ghelamco Arena, de verplichte huur van andere LED-boarding...”