De Horizon naar de stembus voor nieuw leerlingenparlement

Print

Hamont

Hamont-Achel - De verkiezing van het leerlingenparlement verliep dit jaar een tikkeltje anders in het verleden! Zoals bij echte verkiezingen dienden de kandidaten zich kenbaar te maken. Vervolgens kon de kiescampagne beginnen met de voorstelling en affiches van de kandidaten.

Maar het werd nog echter: op de verkiezingsdag trokken de leerlingen met hun oproepingsbrief naar het kiesbureau. In het stemhokje konden ze voor hun kandidaat kiezen door het bolletje naast de naam van hun kandidaat in te kleuren. De stembrief verdween in de stembus en de leerlingen kregen hun oproepingsbrief afgestempeld terug. Het kiesbureau, dat werd samengesteld door een voorzitter en bijzitters, volgde alles netjes op en telde achteraf ook de stemmen.

Het was dan ook een fijne geste dat de schepen van onderwijs de taak van voorzitter van het stembureau op zich wilde nemen. Zij kreeg de eer om de nieuwe en de reserve-raadsleden van harte proficiat te wensen met hun mandaat. We wensen deze groep leerlingen onder leiding van juf Annelies en juf Daphne een boeiend jaar toe waarin ze dromen en wensen voor alle schoolkinderen kunnen waar maken!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio