Kobe Ilsen vervangt Carl Huybrechts als presentator Night of the Proms

Print
Kobe Ilsen vervangt Carl Huybrechts als presentator Night of the Proms

Foto: VRT

De geruchten deden al langer de ronde, maar nu is het officieel: televisiepresentator Kobe Ilsen volgt Carl Huybrechts op als presentator van Night of the Proms. Sinds de eerste editie in 1985 heeft de concertenreeks in het Sportpaleis nog nooit een andere presentator gehad.

Eerder maakte de organisatie reeds bekend dat Huybrechts na 30 edities en meer dan 600 shows op de teller dit jaar de fakkel doorgeeft aan jong talent. Na een zoektocht van enkele maanden viel de definitieve keuze op de 33-jarige Kobe Ilsen. Het televisiegezicht van ‘Volt’ heeft er naar eigen zeggen ‘ongelofelijk veel zin’ in om de concerten op 13, 14 en 21 november aan elkaar te praten.

Ook het klassieke orkest zal dit jaar niet langer worden aangestuurd door Robert Groslot. De ancien wordt vervangen door de jonge Brazilaanse Alexandra Arrieche (34). De vernieuwing wordt ook doorgezet in het verloop van de show. ‘Na 30 fantastische edities achten we de tijd rijp om een aantal nieuwe elementen in de show te introduceren’, aldus Jan Vereecke, producent van Night of the Proms. ‘We hebben getracht om - vertrekkend van een blanco blad – nieuwe manieren te vinden om klassieke en moderne muziek met elkaar te verbinden.’

De muzikale gasten dit jaar zijn Natalia Imbruglia, Joe Jackson, Basement Jaxx en The Pretty Vanillas. Vaste waarden die dit jaar wel op de affiche staan zijn Scala en John Miles. Meer info op deze site .