Astana beloont drie knechten van Aru

Print
Astana beloont drie knechten van Aru

Foto: EPA

Astana heeft de contracten van drie Italiaanse renners verlengd. Dat kondigde de Kazachse WorldTour-formatie dinsdag aan op haar website. Dario Cataldo (30) en Diego Rosa (26) zijn twee jaar langer verbonden aan het team. Ouderdomsdeken Paolo Tiralongo (38) verlengde met één jaar. De drie maakten deel uit van het sterke Astana-team dat kopman Fabio Aru de voorbije Ronde van Spanje hielp winnen.

Diego Rosa en Dario Cataldo waren sleutelfiguren in het succes van Aru en stonden hun kopman vaak bij tot diep in het hooggebergte. Het aandeel van Paolo Tiralongo was eerder beperkt. De veteraan moest in de derde etappe al opgeven vanwege zware verwondingen in zijn aangezicht, opgelopen bij een valpartij.

Individueel waren de drie ook al succesvol in hun carrière. Cataldo won in 2012 een bergrit in de Vuelta voor onze landgenoot Thomas De Gendt. Tiralongo won al drie ritten in de Ronde van Italië, waarvan de laatste dit jaar. Diego Rosa liet met een top 20-plaats in de afgelopen Vuelta zien dat hij over stevige klimmersbenen beschikt.

Bij Astana rijdt met Laurens De Vreese één Belg rond. Hij kwam in het begin van het seizoen over van het procontinentale team Wanty-Groupe Gobert.