Jongerenzender JIM stopt ermee

Print
Jongerenzender JIM stopt ermee

Foto: Festivalitis

Medialaan stopt op 18 december met jongerenzender JIM. Dat werd zonet bekendgemaakt op een persconferentie. Het moederhuis van VTM, 2BE, en VTMKZOOM lanceert een dag erna al een nieuwe kinderzender, gericht op jongens tussen 8 en 12 jaar.

Jim TV werd in de markt gezet als een echt product voor jongeren. “JIM zie je overal. Op tv, op JIM.be, op social media én op events. Door continu onderzoek te voeren naar Vlaamse jongeren, houden we de vinger sterk aan de pols”, zo omschreef Medialaan de zender. Het codewoord bij JIM was muziek. Naast een hele dag door de nieuwste hits bracht de zender ook programma’s als Band Maniacs waarin beloftevolle bands de kans krijgen om hun muziek aan een groter publiek te laten horen.

Medialaan zal een nieuw productiehuis starten dat in eerste instantie onlineformats en -tv maakt. Dat productiehuis zal naast intern productiehuis TV Bastards komen te staan. Daarnaast komt er een nieuwe kinderzender, gericht op 8- tot 12-jarige jongens. De zender gaat al op 19 december van start.