Vakantie

Logeren in een echt zandkasteel

Print

Het zandhotel in Sneek Foto: zandhotel.nl

Bij onze noorderburen staan twee zandkastelen die echt dienen als hotel. De suites komen in Sneek en Oss en maken respectievelijk deel uit van zandsculptuurfestivals in Friesland en Brabant.

De kamers in de enorme zandkastelen zijn luxueus uitgerust. Er zijn ramen, elektriciteit, wifi en watervoorzieningen en tekeningen op de muren, geïnspireerd op de Flinstones. Voor de bouw van de kastelen keken zandkunstenaars naar de manier waarop ijshotels in Zweden en Finland worden gerealiseerd.

Je hoeft alvast niet te vrezen dat je midden in de nacht wakker wordt omdat de muren inzakken: de basisstructuur van het hotel bestaat uit dunne muren, die langs binnen en buiten worden versterkt met extra zand dat afbrokkelen voorkomt. Voor het hotel in Friesland alleen werd meer dan 800.000 kilogram zand gebruikt.

De twee bouwwerken, met elk één gastenkamer, blijven staan tot de festivals eindigen. Op 28 september verdwijnt het bijzondere hotel in Sneek, op 4 oktober sluit dat in Oss de zanderige deuren. Alle kamers, vanaf 148 euro per nacht, zijn volgeboekt. De bouwers plannen wel om nieuwe pop-uphotels uit zand te maken voor de volgende editie van de festivals en er komen ook gelijkaardige projecten tijdens evenementen in Duitsland en Groot Brittannië. Meer info

Niet te missen