© Leo van Rens

© Leo van Rens

© Leo van Rens

© Leo van Rens

© Leo van Rens

© Leo van Rens

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

50enM te gast in het sprookjeskasteel van ’s Heerenberg

De Achterhoek kenmerkt zich door gezellige middeleeuwse stadjes waar je, al dwalend door de smalle straatjes, de historie nog voelt. Deels een prachtig heuvelachtig landschap met oeroude bossen, heerlijke fietsroutes, rustgevende riviertjes en gezellige restaurants waar de lekkerste streekproducten op het menu staan.

Leo van Rens

Als je een bezoek brengt aan het stadje 's-Heerenberg in Gelderland wacht een overweldigende ervaring. Opeens ontvouwt zich het uitzicht op het middeleeuwse kasteel Huis Bergh, omgeven door een gracht en half omsloten door een oude vestigingswal. Het kasteel is een van de grootste en mooiste kastelen van Nederland en is prachtig gelegen aan de rand van het gezellig stadje. De prominentste bewoner was misschien wel Willem IV van den Bergh, die gehuwd was met Maria van Nassau, een zuster van Willem van Oranje. De Van den Berghs speelden een vooraanstaande rol in de 80-jarige oorlog, waarin zij de partij van de Prins van Oranje verwisselden voor die van de Spaanse koning.

We werden vriendelijk onthaald met koffie of thee en hadden een exclusief bezoek aan het kasteel met twee ervaren gidsen. De inrichting van het kasteel is bijzonder fraai. De kunstcollectie is alom bekend en trekt veel bezoekers. We hadden prima weer en na de lunch maakten we een korte rondrit door de fraaie natuur en bezochten Erve Kots, een complex met een hotel-restaurant en heerlijke terrassen en met een opmerkelijk openluchtmuseum met historische boerderijen, een rosoliemolen, een houtzagerij en een grote collectie oude gebruiksvoorwerpen. De kaasboerderij met het melkvee en de winkel hadden veel bekijks. In het kleinste stadje van Nederland, Bronkhorst, genoten we van een rijkelijk diner tot besluit van een heel mooie dag uit.

De eerstvolgende activiteiten zijn een reis van 6 dagen naar Schleswig-Holstein van 20 tot en met 25 september, een daguitstap op vrijdag 9 oktober naar Dendermonde en donderdag 15 oktober een bezoek aan Airport Aachen-Maastricht. Meer weten? Kijk dan eens bij Fedos.be en dan naar 50enM of ontvang onze laatste ledenbrief en bel met Yvonne 089/56.40.86 of 0472/69.17.15 of Simone 089/56.4 2.02 of 0498/40.95.75 of Elvire 0476/31.16.44 of mail naar 50enm@hotmail.com


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio