Ergernissen op VRT-nieuwsdienst nemen toe

Print
Ergernissen op VRT-nieuwsdienst nemen toe

Foto: VRT

De ongerustheid over de besparingen bij de openbare omroep bereikt stilaan zijn hoogtepunt. Zo is er vandaag enkel muziek (en dus geen nieuws of praatprogramma’s) te horen op de radiozenders. Ook bij de bekende tv-gezichten van de nieuwsdienst groeien de ergernissen, weet Dag Allemaal.

Het ongenoegen op de nieuwsdienst werd voor het eerst duidelijk toen er een interne mail uitlekte van nieuwslezeres Martine Tanghe aan haar bazen. ‘Er zijn de laatste maanden dingen aan het gebeuren die ik nooit meegemaakt heb, en die mij zeer grote zorgen baren. ‘Het Journaal’ dat mij zo na aan het hart ligt, is niet wat het moet zijn’, sprak Tanghe.

Zeven maanden later is de negatieve sfeer op de redactie enkel maar toegenomen. ‘Björn (Soenens, hoofdredacteur, red.) heeft niet veel belangstelling voor de Wetstraat. Daarom heb ik vaak het gevoel dat we niet de middelen krijgen die nodig zijn om het politieke nieuws zo intensief te coveren als ik dat wil’, verklaarde Goedele Devroy. Uiteindelijk kreeg Devroy een burn-out, ze was totaal overwerkt. ‘Nachtenlang op de stoep staan om toch maar niks te missen. Als ik vroeg of er iemand kon inspringen was er niemand beschikbaar door de besparingen.’

Ook Phara de Aguirre is niet opgezet met de gang van zaken. In een krant liet ze verstaan dat ze na het schrappen van haar programma ‘Phara’ zo boos was dat ze overwoog om op te stappen. ‘De duidingsprogramma’s zijn te braaf. Het netmanagement gaat de botsing van meningen uit de weg, de kijker zal beslissen of dat een verstandige keuze is. Maar de kijkcijfers van ‘De Afspraak’ en ‘Terzake’ zijn niet goed’, besluit Phara.