Eerstejaars IMK op tweedaagse

Print

Foto: Jean-Pierre Segers

Lanklaar

Dilsen-Stokkem - Naar jaarlijkse gewoonte trokken de eerstejaarsleerlingen van het Instituut Maria Koningin in Lanklaar op tweedaagse naar het domein Heuvelsven.

Bedoeling van dit project is elkaar, de klas en de leerkrachten beter te leren kennen en aan groepsvorming te doen. Voor de organisatie tekenen de klastitularissen, de leerlingbegeleidster en ook de leerlingen van het 6e jaar Jeugd- en Gehandicaptenzorg. Leerlingen Niels Smeets en Yarne Geurts: “De tweedaagse kadert perfect in de opleiding tot opvoeder die we momenteel volgen. We zijn twee weken druk bezig geweest met de voorbereiding. Alle activiteiten stonden in het teken van cowboys en indianen. Het was fijn, maar heel vermoeiend. We hebben heel wat ervaring kunnen opdoen.”
De tweedaagse begon met een openingsact op school, waarna de wandeling naar Heuvelsven kon beginnen. In kleine groepjes, met spelletjes tussendoor, zorgde een stralend herfstzonnetje, voor een leuke tocht. De dagen werden gevuld met tal van activiteiten, o.a. vriendschapsbandjes maken, bosspel, avondshow, dansen, knutselen, fotospel,...
Ook de leerlingen van het eerste jaar waren in de wolken. Stella Romano uit Dilsen en Jill Klingeleers uit Elen: “We hebben ons goed geamuseerd en onze klasgenoten en leerkrachten beter leren kennen. We vonden het kampvuur ’s avonds het fijnste moment. Veel te snel was het om, maar we waren toch blij dat we ’s anderendaags thuis konden uitslapen.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio