Dodelijke crash: zoektocht naar gevluchte vrienden van slachtoffer

Print
Dodelijke crash: zoektocht naar gevluchte vrienden van slachtoffer

A.J. Breugelmans. Foto: gva

De twee inzittenden die Alain-Joël ‘A.J.’ Breugelmans (25) uit Brasschaat afgelopen weekend na een autocrash in het Waalse Bernissart dood achterlieten, zijn nog steeds spoorloos. Het parket van Bergen wil vier personen op de rooster leggen.

“Iemand die mee naar club ShouShou wil? Er zijn drie plekjes in de auto vrijgekomen.” Die oproep lanceerde Alain-Joël ‘A.J.’ Breugelmans (25) uit Brasschaat vrijdag op zijn Facebookprofiel. De twintiger had zin om het weekend in de holebidancing in Peruwelz in te zetten.

Het nachtje stappen eindigde evenwel in een drama. De VW Golf, waarin A.J. en twee vrienden uit het Antwerpse zaten, begon rond 5u op de RN50 tussen Doornik en Bergen te tollen en kwam tegen een elektriciteitspaal terecht. A.J. was op slag dood. Omwonenden zagen hoe zijn kameraden uit het wrak kropen. Ze bekommerden zich niet om het slachtoffer. Het duo stapte verderop in een andere wagen.

Taalproblemen

Het parket van Bergen wil vier personen uit regio Antwerpen op de rooster leggen. Allen waren die bewuste vrijdag in de discotheek. “Na het ongeval is het duo ingestapt in een tweede, donkerkleurige auto, waarin eveneens twee personen zaten. Voorlopig is niemand officieel geïdentificeerd, maar we weten zo goed als zeker over wie het gaat. Zij worden zo snel mogelijk verhoord”, zegt substituut-procureur Pierre Marleghem.

“We weten nog steeds niet zeker of het dodelijke slachtoffer al dan niet achter het stuur zat. Dat het dossier aansleept, heeft te maken met de afstand en taalproblemen tussen de verschillende politiezones. Maar we maken er een prioriteit van om zo snel mogelijk schot in de zaak te krijgen.”

De plotse dood van A.J. en het feit dat zijn kameraden de vlucht kozen, lokte bij vrienden van het slachtoffer op sociale media heel wat geschokte reacties uit. De familie van A.J. wilde gisteren liever niet te reageren.