Week van regen en wind

Print
Week van regen en wind

Foto: Belga

Het wordt niet meteen nazomeren deze week, integendeel. Wind en regen regeren over het land tot vrijdag, daarna is er kans op verbetering.

Dinsdagnamiddag is het wisselend bewolkt met vooral over het westen en noordwesten van het land nog enkele buien. Er waait een vrij krachtige, aan zee een krachtige tot harde zuidwestenwind met rukwinden. Aan het eind van de namiddag zal de windsterkte wat verminderen. Maxima schommelen tussen 14 en 18 graden. Dinsdagavond blijft het op de meeste plaatsen droog met opklaringen, in de nacht neemt de bewolking toe vanuit Frankrijk, later gevolgd door lichte regen. De minima variëren tussen 9 en 13 graden.

Onweer

Woensdag is het somber en regent het af en toe. In de namiddag gaat de regen over in stevige buien en dan kan er ook onweer voorkomen. Er waait een matige zuidoostenwind. ‘s Avonds ruimt de wind naar zuid tot zuidwest en neemt toe tot vrij krachtig, aan zee tot krachtig. Maxima van 17 tot 20 graden.

Donderdag waait het stevig uit het zuidwesten en bovendien vallen er af en toe buien. Ook vrijdag zijn er nog enkele buien maar het is dan wel minder onstuimig. Op beide dagen schommelt de middagtemperatuur rond 17 graden. Zaterdag zal de buienneiging snel afnemen en zondag en maandag verlopen rustig en droog met geregeld zon. Het wordt dan zowat 18 graden.