Voormalig KBVB-CEO Steven Martens heeft nieuwe job

Print
Voormalig KBVB-CEO Steven Martens heeft nieuwe job

Steven Martens Foto: Belga

Steven Martens, de voormalige CEO van de Belgische Voetbalbond (KBVB), heeft een nieuwe job gevonden. Hij gaat aan de slag als ‘Chief Strategic en Commercial Officer’ bij het bedrijf Double PASS. ‘Helemaal terug na een sabbatzomer. Klaar om een nieuwe uitdaging aan te gaan bij Double PASS’, meldde Martens dinsdagmorgen zelf op Twitter.

De 50-jarige Martens zette op 9 februari van dit jaar een stap terug als CEO van de KBVB. De voorgaande maanden waren er bakken kritiek op zijn werk gekomen en uiteindelijk hield hij de eer aan zichzelf. Martens volgde op 1 mei 2011 Jean-Marie Philips op als CEO bij de Voetbalbond. Daarvoor was hij in de tenniswereld aan de slag als coach, Fed Cup- en Davis Cup-kapitein, technisch directeur van de Vlaamse Tennisvereniging en players director van de Britse tennisfederatie.

Op zoek naar talent

Bij Double PASS vindt hij nu een nieuwe uitdaging. Het bedrijf, een spin-off van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) met meer dan vijftien jaar ervaring, is wereldleider in ‘Club en Talent Development Systems’. Samen met federaties, liga’s en voetbalclubs streeft het naar meer en betere spelers. De core business focust op de classificatie/certificatie van Talent Development Systems in professionele en amateurclubs door de implementatie van het Double PASS-model. In de klantenportefeuille zitten onder meer de Duitse, Engelse en Amerikaanse voetbalfederatie, de Bundesliga, Premier League en Major League Soccer. Ook onder meer Ariël Jacobs, Henk Mariman en Jean-François de Sart werden recent aangesteld bij het bedrijf.

Hugo Schoukens is de CEO van Double Pass. ‘Steven inspireert, stimuleert, ondersteunt en is een doener’, verklaart Schoukens zijn keuze voor Martens aan Sporza. ‘Dat loopt gelijk met ons bedrijf. Steven is ook visionair. Hij heeft een strategisch plan geschreven voor het Belgische voetbal, dat was indertijd uniek. Hij heeft dat plan geïmplementeerd en zo is een nooit geziene voetbalcultuur ontstaan in België.’